Η πρώτη τούρτα γενεθλίων ...από τα χεράκια σας!

Τα καρότα εξαφανίζονται ως διά μαγείας από το πιάτο ενός μωρού, όταν βρίσκονται μέσα στο κέικ. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τα γενέθλια και για άλλες ειδικές περιστάσεις, αλλά κρατήστε και κάποιο απόθεμα στην κατάψυξη για πρόχειρα γεύματα και καθημερινά επιδόρπια.

Βγάζει 1 κέικ διαμέτρου 22 εκατοστών, διπλής στρώσης

Υλικά
-2μιση φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρότα
-2μιση φλιτζάνια πολτό μήλου (θα χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο από αυτό)
-1μιση φλιτζάνι σταφίδες
-σπρέι φυτικού λαδιού
-2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
-μισό φλιτζάνι φύτρο σιταριού
-2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ με χαμηλό νάτριο
-1 κουταλιά της σούπας καβουρντισμένη κανέλα
-1/4 του φλιτζανιού φυτικό λάδι
-2 ολόκληρα αβγά
-4 ασπράδια αβγών
-1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
-3/4 του φλιτζανιού άγλυκης κομπόστας μήλου
-ανθότυρο γλασέ

Επεξεργασία
1. Βάλτε τα καρότα μαζί με 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας πολτό μήλου σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Αφήστε τα να βράσουν, μετά χαμηλώστε τη θερμο¬κρασία και σιγοβράστε, με το καπάκι από πάνω, μέχρι τα καρότα να γίνουν μαλακά, για 15 με 20 λεπτά. Έπειτα, αλέστε τα σε ένα μπλέντερ ή μίξερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τις σταφίδες και αλέστε τες μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένες. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
3. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 135°C. Απλώνετε λαδόχαρτο σε δύο ταψιά 22 εκατοστών και ραντίζετε το χαρτί με το σπρέι φυτικού λαδιού.
4. Ανακατεύετε το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, το μπέικιν-πάουντερ και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε 4 του φλιτζανιού πολτό μήλου, το λάδι, τα αβγά, τα ασπράδια των αβγών και τη βανίλια. Χτυπάτε καλά μέχρι να ανακατευτεί το μείγμα. Ρίχνετε μέσα τον πουρέ με τα καρότα και την κομπόστα μήλου. Χύνετε το μείγμα μέσα στις φόρμες για κέικ που έχετε ετοιμάσει.
5. Ψήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να βάζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κάθε κέικ και να βγαίνει καθαρό. Τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο στα ταψάκια, μετά τα βγάζετε και τα βάζετε πάνω σε μια συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Όταν κρυώσουν, τα περιχύνετε με το ανθότυρο γλασέ.